Informatie over het docentencorps

Op deze pagina vindt u meer informatie over de docenten.

Marijn Vissers

Trainer voor theaterbattle in Amsterdam Oost, west en Noord

Heeft een arbeidsverleden in de psychiatrie ,als socio-therapeut op de afdeling acute opname in Amsterdam Oost en met zwaar getraumatiseerde politieke vluchtelingen te Noordwijk.

Vanaf 1995 start Marijn Vissers als improvisatie acteur, als tegenpool voor het zware werk in de psychiatrie. Hier leerde hij dat (spel) plezier soms meer genezing kan geven dan praten.

Vanaf 2000 is Marijn Vissers als zelfstandig trainer begonnen en geeft trainingen op improvisatie gebied in binnen en buitenland aan jongeren, jongerenwerkers maar ook binnen het bedrijfsleven en overheidsinstellingen.

In het buitenland heeft hij soort gelijke projecten opgezet in Zuid-Afrika Armenië, letland en Kazakstan.

Voor Theaterbattle relevante opleidingen zijn o.a : sociodrama en omgaan met moeilijke groepen jongeren. Verder het agogische werk vanuit de opleiding HBO welzijnswerk en tal van workshops op het gebied van improvisatie toneel door docenten uit binnen- en buitenland.

Lieselotte Nooyen

Trainer voor project Theaterbattle in Amsterdam Zuid-Oost

In 2001 begonnen met improvisatie theater en dat heeft haar zo gegrepen dat ze daar nu fulltime haar brood mee verdient. Ze geeft theatersport cursussen aan tieners en volwassenen en losse workshops aan scholen en bedrijven. Om zichzelf inhoudelijk nog beter te onderleggen in lesgeven en verschillende stijlen van leren, volgt Lieselotte een module groepsdynamica uit het tweede jaar psychologie en doet ze cursussen om bijvoorbeeld provocatief coachen onder de knie te krijgen. De cursussen kunnen zowel in het Nederlands als in het Engels gegeven worden.

Naast het lesgeven is Lieselotte ook regelmatig zelf op het podium te zien en is ze gekozen om bij het internationale festival van Theatersport Vereniging Amsterdam te spelen en kwam ze door de audities van 110 mensen bij de Improalltars.

Lieselotte heeft een sterke ´klik´ met pubers. Ze schrijft regelmatig stukjes voor het tijdschrift JM Pubers en geeft graag workshops aan deze doelgroep. In de Bijlmer gaf ze theatersportlessen met een deel sociodrama voor jongeren van de Stichting Altra die door de politie of jeugdzorg waren doorverwezen. In de dorpen rondom Waddinxveen werkte ze met een gemengde groep waaronder dak- en thuisloze jongeren.

Zie voor meer info: www.9november.nl

Hetty Willems

Trainer voor project Theaterbattle in Den Bosch

Een 34-jarige vrouw, met een passie voor intermenselijkheid en drama.

De ervaring, die ik heb opgedaan in mijn twee vakgebieden psychiatrie en theater zijn samengevoegd met mijn passies. De mens en zijn handelen staan centraal binnen een lerende omgeving. Ik kijk vanuit spel naar menselijk gedrag, ik wil inzicht krijgen in de motivatie voor het actuele gedrag en ik stimuleer het onderzoeken van nieuw gedrag door oefening binnen een veilige spelsituatie. Waar de nadruk op ligt, is afhankelijk van het vooraf gestelde doel. Zo gaat het binnen het werken als trainersacteur vooral om het trainen van nieuwe vaardigheden, terwijl een act op maat de toeschouwers een blik laat werpen op gedrag en de motivaties hierachter.

Ervaring:

 • HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening (hoofdvak drama), Nijmegen.
 • Post HBO Opleiding Gezinsgericht Werken en Gezinsbegeleiding, Hasselt (B).
 • Deskundigheidsbevordering 'Ouder- en gezins-begeleiding', Ria Schroer.
 • Deskundigheidsbevordering 'Coaching van mentoren', Ria Schroer.
 • HBO Academie voor Drama, Eindhoven.
 • Cursus interactievaardigheden bij cliënten in de psychiatrie, Stichting de MAT.
 • Producties gemaakt en gespeeld voor Jeugdzorginstellingen en bijzonder onderwijs.
 • Groeps- en gezinsbegeleider op Herlaarhof, Vught.
 • Speler, docent en bestuurslid van Theatersportvereniging Zoetelieve, 's-Hertogenbosch.
 • Theaterdocent Kunstencentrum de Muzerije, 's-Hertogenbosch.
 • Trainersacteur, Ria Schroer Deskundigheidsbevordering en Training.
 • Dramadocent VMBO Maurick College, Vught.
 • Docent Theatersportvereniging 'Niet Bepaald Doorsnee', 's- Hertogenbosch

Zie voor meer info: www.i-acting.nl

Bart Brouwers

Trainer voor Theaterbattle in Utrecht

41 jaar, van Alan Ayckbourn tot Vondel – van Pinter tot Shakespeare: Hij heeft het gespeeld.

Ruim 10 jaar geleden merkte hij dat teksttheater hem geen kippenvel meer gaf. Het moest nieuwer en vooral uitdagender. Hij stapte de wereld van improvisatie binnen. Nu is hij een veelgevraagd trainer, acteur en regisseur. Hij geeft workshops aan bedrijven en overheidsinstanties gericht op teambuilding en communicatie. Zijn verrassende manier van feedback maakt dat hij veel los maakt bij zijn deelnemers. In 2007 werd hij met zijn improcabaretgroep De Arrogantjes Nederlands kampioen Theatersport.

Naast al het theatergeweld heeft Bart de sociale academie doorlopen en studeerde hij aan de Hogeschool Utrecht – creatieve therapie. De combinatie van beide studies maakte dat hij langdurig in de zorg gewerkt heeft. Hij heeft als groepsleider gewerkt in kindertehuizen, kamertrainingscentra en zogenaamde fasehuizen. Ook heeft hij ruim twee jaar in de 24-uurs verslavingszorg gewerkt in Utrecht. De werkervaring in de zorg maakt dat Bart als trainingsacteur zijn sporen verdiend heeft en wordt veelvuldig ingezet bij onder andere OZ verzekeringen, Hogeschool Utrecht, UMCU, Flanderijn deurwaarders. Ook is hij als acteur betrokken geweest bij de opleidingen communicatie voor vele taxibedrijven in Nederland.

Zie voor meer info: www.arrogantjes.nl

Roel Pot en Peter Douw

Trainers voor Theaterbattle te Rotterdam

In 1989 ontmoetten zij elkaar voor het eerst, uiteraard... op het toneel. En nu 18 jaar later zijn ze nog steeds bij elkaar. Roel is niet alleen bekend via ROPE maar is ook een gevierd Rotterdammer. Roel is namelijk al jaren het gezicht van TV-Rijnmond.

Een greep uit de lijst met dingen die zij tot nu toe hebben gedaan laat zien dat we hier te maken hebben met twee uiterst getalenteerde mannen: presentaties, energize theater, kindershows, produceren van tv-programma´s, schrijven van toneelstukken, cabaret, acteren in tv series en commercials, klantgerichtheidtrainingen, rollenspelen, agressietrainingen, training commerciële vaardigheden, etc.

Naast hun grote ervaring hebben zij al menig (duo) presentatie gedaan voor bedrijven en instellingen. Zij blijven altijd zichzelf en lijken overal van af te weten. Door hun unieke manier van presenteren vallen zij op, of het nu gaat om de presentatie van een groot evenement, als dagvoorzitter, leider van een forum of bijvoorbeeld spreekstalmeester. Wilt u gebruik maken van Roel vanwege zijn grote bekendheid in Rotterdam, alles is mogelijk. Alleen of samen ze voelen zich thuis in elke rol.

Zie: www.ropetheater.nl

Edwin van Koeverden

Trainer voor Theaterbattle in Den Haag

(geboren 23 november 1969) is afgestudeerd aan de Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding (HALO). Na zijn carrière als fitnessmanager bij het ministerie van Economische Zaken en trainer van het Kabinet, is hij zich gaan specialiseren in de re-integratie van bijstandsgerechtigden.

Bij Stichting Werkbij, Den Haag hield Edwin zich voornamelijk bezig met re-integratieprojecten voor randgroepjongeren. Het Jongeren Toezicht Team (JTT) en het bouwproject van Stichting Woningbeheer zijn daar succesvolle voorbeelden van.

In 2001 is Edwin gestart met theatersport. Wat begon als een hobby, groeide al snel uit tot een passie. Zo startte hij in 2004 al met het geven van cursussen, richtte hij twee nieuwe theatersportverenigingen op en is hij oprichter en voorzitter van de Haagse theatersportvereniging "De Tegenpartij".

Vanuit zijn eigen bedrijf "Impro4u" (www.impro4u.nl) verzorgt hij regelmatig trainingen en voorstellingen voor het Rijk, gemeenten, bedrijven en particulieren.

Edwin is o.a. vaste speler van "The Big Mo" (Impro + cabaret gezelschap), Mar&co (theatergezelschap voor het Museon te Den Haag) en de onlangs opgerichte "Improallstars" uit Amsterdam. Hij is een improdocent die op een inspirerende wijze mensen weet te enthousiasmeren. Met improvisatietheater laat hij mensen grensverleggend bezig zijn.

"Creativiteit werpt in meerdere opzichten zijn vruchten af".