Zuid-Afrika

Marijn Vissers is een van de organisatoren van het internationaal Improvisatie festival wat jaarlijks (oktober/november) in Amsterdam wordt gehouden. Tijdens een van deze festivals nam er een groep uit Johannesburg deel 'The Improvisation Compagny at the Market Theatre Laboratory'. Marijn werd nadien uitgenodigd om in Johannesburg op bezoek te komen.

Tijdens dit eerste bezoek bemerkte hij dat het kindertheater van "the lab"(zoals ze zichzelf afkorten) nog erg in de kinderschoenen stond. De acteurs die speelden voor de kinderen waren erg enthousiast maar na elke voorstelling helemaal afgebrand. Marijn stelde voor om een workshop te organiseren en hierbij bemerkte hij dat er veel te leren viel zowel vanuit de Afrikaanse kant, als vanuit de Nederlandse. Kortom een wederzijdse uitwisseling en kennismaking kon plaats vinden.

Met deze ervaring rijker is Marijn naar Nederland terug gegaan Hij heeft zijn ervaringen met enkele bevriende improvisatie acteurs/trainers besproken. Hierop is het project "Laten we spelen" van start gegaan. Op dat moment was Marijn nog niet full time actief als improvisatie trainer. Hij was tevens als post traumatische stress verpleegkundige in de Vonk in Noordwijkerhout werkzaam. Onder de vlag van Improvisie is dit project gestart mede omdat Marijn het bedrijf 'Improphondo' nog niet had opgezet.